Sağlık Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında yazılım geliştirme, sistem entegrasyon ve bakım hizmetleri sağlayan Akgün, 1986 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Kurumsallığının ve sürdürülebilirliğinin ayrılmaz bir parçası olarak ulusal ve uluslararası arenada geçerli sertifika ve akreditasyonlara sahip olan Akgün, yazılımlarını geliştirirken, kalitesini kanıtlamış ve dünyada yazılım kalite standardı olarak belirlenmiş “CMMI Level-3 for Development” (Capability Maturity Model Integration) standardına göre geliştirme yapıyor. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi vb. gibi OHSAS-ISO sertifikalarına da sahip olan Akgün, Yazılım Proje Yönetiminde ise PMI (Project Management Institute) Proje Yönetim Metodolojisini uyguluyor.
Zengin ürün ve çözüm portföyü ile Dijital Hastane konseptine tam uyumlu ve uçtan uca entegre bilişim çözümleri sunan Akgün, kurumların ihtiyaçlarını analiz ederek özelleştirilmiş çözümler oluşturup destek veriyor. Akgün Hastane Bilgi Yönetim Sistemi, Radyoloji Bilgi Yönetim Sistemi, PACS, Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi uygulamaları birbirinden bağımsız veya entegre olarak çalışabiliyor. Geliştirilen tüm uygulamaları HIMSS Stage 6 ve 7 kriterlerine uygun olan firmanın deneyimli ekipleri kurum ihtiyaçları doğrultusunda uyarlamalar yapıyor.
İçinde bulunduğumuz dijital çağla birlikte; Endüstri 4.0’ın avantajlarını kullanarak, özel çözümler sunan ve bu yaklaşımla erken teşhis ve önleyici sağlık projeleri sayesinde ulusal ve uluslararası arenada ilkleri gerçekleştiren Akgün, geliştirdiği AKGÜN X-Eye Toraks Akciğer X-ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı ve AKGÜN X-Eye Mamo Mamografi Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı Sistemleri ile iyi ve kötü huylu nodüllerin yapay zeka uygulamaları ile erken teşhisinde belirleyici, yönlendirici ve karar destek sağlayıcı olarak, sağlık bilişimi sektöründe fark yarattı.
Yine geliştirdiği İ-Vital Yoğun Bakım Yönetim Sistemi ile birlikte, hastane yoğun bakım ünitelerinin ve ilgili cihazlarının tek merkezden yönetimini sağlayan ve bilgilerini kayıt altına alan önemli bir sistemi hayata geçirdi. Yoğun bakımdaki hastanın tüm vital bulguları takip edilerek bir erken uyarı sistemi sağlayan İ-Vital, sistem bağımsız olarak çalışabildiği gibi, Hastane bünyesinde kullanılan; HBYS Hastane Bilgi Yönetim Sistemi, Radyoloji Bilgi Yönetim Sistemi, Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi ile uluslararası standartlarda entegrasyon yapılarak da çalışabiliyor. Bu özellikleriyle İ-Vital, yoğun bakım servisindeki tüm iş süreçlerinin yönetimini kolaylaştırıp kayıt altına alıyor.
Akgün’ün geliştirmiş olduğu, private veya public cloud teknolojilerinde çalışabilen, çoklu dil desteğine sahip sağlık bilgi yönetim sistemi uygulamaları, yurtiçi ve yurtdışından 300’ ün üzerinde kurumda başarıyla kullanılıyor.