25 Milyondan Fazla Kullanıcısı Olan ve Yüzlerce Sunucuda Çalışan Projeleri ile Tiga Bilgi Teknolojileri…

Türkiye’nin önde gelen bir Yazılım Çözümleri şirketi olan Tiga Bilgi Teknolojileri, 11 yıldır danışmanlık, tasarım, uygulama geliştirme ve entegrasyon ile tüm projenin yaşam döngüsünü kapsayan yenilikçi yazılım çözümleri ve hizmetleri konusunda faaliyetlerini sürdürüyor.

Gerek ulusal gerekse de uluslararası projeleri ile yazılım teknolojileri
dünyasında önemli yer edinen Tiga’nın CMMI Seviye-3 sertifikasının yanında, ISO 9001:2008, ISO/IEC 20000-1:2011 ve ISO/IEC 27001:2013 kalite sertifikaları bulunuyor. Özellikle sağlık hizmetleri bilgi teknolojilerine odaklanarak hem özel hem de kamu kuruluşlarına hizmet veren Tiga’nın geliştirme kaynakları Ar-Ge, Sağlık Bilişim ve Özel Projeler olmak üzere üç ana dalda çalışıyor.

Kapsamlı ve yoğun mühendislik çalışmaları ile çok sayıda büyük ölçekli özel kamu sektörü projesini başarıyla tamamlayan Tiga’nın Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, İletişim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 25 milyondan fazla kullanıcısı olan ve yüzlerce sunucuda çalışan büyük projeler için sözleşmeleri bulunuyor. Bunların başlıcaları; Ulusal Sağlık Sistemi, İlaç Takip Sistemi, E-nabız, Renkli Reçete, Reçete Bilgi Sistemi, Serebral Palsili çocukları ve bakıma muhtaç yaşlıların rehabilitasyonu için geliştirilen Cplayer ve Closer, Kredi Yurtlar Kurumu için geliştirilen KYKNET, Türksat için TSUNAMİ, Yurtdışı Türkler Başkanlığı için Türkiye Bursları ve Başvuru Değerlendirme Sistemi, Ak Parti için AKBİS (Ak Parti Bilgi Sistemleri) gibi projelerdir.

Ayrıca çeşitli patentler ve tescilli ürünleri bulunan firma bunun yanında üniversiteler, KOBİ’ler ve araştırma enstitüleri ile çeşitli Ar-ge ve İnovasyon projelerini koordine ediyor.

Yöneticiler, karar destek sistemleri ve kurumsal kaynak planlama sistemleri aracılığıyla; tedarik zinciri, tedarik, envanter, finans, ürün yaşam döngüsü, projeler, insan kaynakları, müşteri ilişkileri yönetimini, iş zekası ve bir işin kritik önem taşıyan bileşenlerini de bir dizi ve birbirine bağlı yönetici panoları aracılığıyla izleyeyip yönetebiliyor.